Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: schenkopp
Категория: Други
Прочетен: 10179
Постинги: 9
Коментари: 2
Гласове: 9
Постинг
30.08.2007 12:43 - Animes.bg - новия сайт, който разклати аниме обществото
Автор: schenkopp Категория: Технологии   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2007 20:38


    Аниме общността се разчлени наново. Появи се нов сайт за аниме, все още в доста сериозен бета стадии => animes.bg. Взимайки името на големия брат animes-bg.com има надежда за пробив, а дали наистина ще има твърдо изместили се потребители (освен баннатите) само времето ще покаже.
    Доста хора са се втурнали да помагат на новото отроче на двамата младежи - gamer_bg и nikste (този ник толкова ми напомня на Ник Щайн когото даваха по една кабеларка). Екипа на форума е сформиран бързо и точно, положени са грижи да бъдат намерени модератори с опит. Има бивши модератори от Animes-bg и настоящи от Ludost.net.
    Дизайна на сайта е семпъл и е взаимстван от по преден проект който момчетата са правили => http://lafim.com/. Може би не толкова добра идея, но поне е спестила доста време. Все пак решението е взето на Aniventure, което ще рече около 16 август,а самия сайт е пуснат броени дни по-късно.
    Тъй като политиката на Animes-bg.com се развива стриктно комерсиално (въпреки отричането на това от собственика) появата на нов сайт с толкова близко име предизвиква груб спор, в който лично админа раздава 50 бана на неудобните хора. Така неусетно той даван сериозен начален тласък на конкуренцията.
    До преди 2 седмици имаше само 2 форума за аниме => Animes-bg.com и Anime.ludost.net... потребителите в двата форума не се долюбват и честно има спорове между тях. Това се дължи може би основно на възрастовата разлика между тях самите ( повечето от Лудост са над 20 и с по узрели глави, докато при другите мнозинството е под 17). Двете основни разлики в двата форума е комерсиалната политика и драконовата цензура, която върлува в Animes-bg.com... докато при Лудост нещата са доста по меки.
    Тези предпоставки довеждат до разделянето на скромното аниме общество до 2 лагера с различни възгледи. Но с появата на трети сайт, може би нещата ще имат обрат и вероятно един от играчите ще се опари.
    И в цялата тази история не може да пропуснем да кажем няколко думи за Aniventure (www.aniventure.com). Това събитие успява за втора година да се проведе и да излезе чисто от сериозните кавги. Вероятно това се дължи на опитния и улегнал екип, който действа с размах.

От тук нататък, ще има доста спорове и размирици.


Тагове:   BG,   новия,   обществото,   аниме,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив